Șapte instituții vor fi dotate cu paturi multifuncționale pentru secțiile de terapie intensivă

10 Noi, 2023

Șapte proiecte admise la etapa a doua a concursului de selectare a proiectelor investiţionale, finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au fost acceptate pentru finanțare.

Prioritatea de finanţare stabilită pentru această ediție a concursului este dotarea secțiilor renovate de terapie intensivă cu paturi funcționale/multifuncționale.

Comisia de selectare şi evaluare a proiectelor investiţionale a desemnat câștigătorii în conformitate cu condițiile concursului, ținând cont de punctajul total obținut de participant și de limita mijloacelor financiare planificate.

Astfel, cele șapte instituții medico-sanitare publice care își vor dota secțiile de terapie intensivă cu paturi multifuncționale sunt: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Spitalul raional Florești, Spitalul raional Hâncești, Spitalul raional Soroca „A Prisăcari”, Spitalul raional Comrat „I. Gurfinchel”.

Pentru finanţarea proiectelor investiționale, în 2023, în fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale au fost prevăzuți 35 de milioane de lei.