Sălile chirurgicale de la Policlinica de Stat, modernizate cu sprijinul CNAM

17 Noi, 2023

Sălile chirurgicale și cabinetul medicului chirurg de la Policlinica de Stat au fost reparate în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Bugetul total al proiectului a constituit în jur de 444 de mii de lei, dintre care peste 335 de mii au fost alocați de CNAM, în baza unui concurs de proiecte investiționale.

Lucrările incluse în acest proiect au acoperit un spectru amplu, de la înlocuirea ușilor până la reparații complexe ale tavanului, pereților, sistemelor de apeduct și canalizare, electric și termic.

În urma unei vizite de monitorizare a executării proiectului, reprezentanții CNAM au constatat că lucrările de reparație au fost finalizate și corespund documentației din deviz. Nereguli în implementarea proiectului nu au fost depistate.

Potrivit administrației instituției medicale, renovarea acestor încăperi a permis crearea unor condiții optime atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. În perioada ianuarie–octombrie 2023, în cabinetul chirurgical au fost înregistrate peste două mii de vizite.

Policlinica de Stat deservește în jur de 9000 de persoane, dintre care peste 1800 sunt participanți la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobâl.