CNAS informează–peste 30000 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă depuse timp de o lună

05 Feb, 2024

CNAS aminteşte cetăţenilor despre posibilitatea de a solicita reexaminarea pensiei în cazul persoanelor care au continuat activitatea după stabilirea/reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă , începînd cu 01 ianuarie 2024.

Astfel, beneficiarii sunt în drept de a depune cerere pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă dacă au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 2 ani, inclusiv şi în cazul pensiilor reexaminate la etapele anterioare cu condiţia realizării stagiului de cotizare de cel puțin 2 ani.

Menționăm, că pe parcursul lunii ianuarie 2024 au fost înregistrate peste 30000 cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă.

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

Totodată, de la 01 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate, stabilite până la 01 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la 2 ani până la 7 ani.

Fii permanent la curent cu cele mai actuale informații, urmărind pagina oficială  și conturile noastre pe  și . De asemenea, puteţi contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022-257-777, alegând opțiunea necesară.