CNAS în căutare de soluții inovatoare pentru accesul la servicii publice de calitate în domeniul protecției sociale

14 Noi, 2023

În perioada 13-17 noiembrie 2023, Directoarea generală a Casei Naționale de Asigurări Sociale, doamna Elena Ţîbîrnă, alături de colegii de la CNAS și reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale, se află într-o vizită de lucru la colegii din Agenția pentru Securitate Socială Durabilă și Operațională din Republica Azerbaidjan (DOST).

În cadrul vizitei au loc schimb de experiențe, în scopul identificării unor modalități de îmbunătățire și încurajare a accesului cetățenilor la servicii publice de calitate în domeniul protecției sociale. explorează posibilitatea implementării unui ghișeu unic, bazându-se pe experiența colegilor din Republica Azerbaidjan. Ghișeul unic are potențialul de a revoluționa modul în care cetățenii Republicii Moldova pot solicita și beneficia de prestații sociale.

Casa Națională de Asigurări Sociale se află în continuă căutare a  mecanismelor de asigurare a unui acces rapid și convenabil pentru cetățeni la prestații sociale, folosind abordări inovatoare și tehnologii moderne, întru a economisi timpul și resursele acestora.