Au fost deschise ofertele depuse la concursul de proiecte privind profilaxia tuberculozei

06 Feb, 2024

Șase dosare au fost prezentate la concursul de selectare a proiectelor privind profilaxia tuberculozei finanțate din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), desfăşurat în perioada 22 ianuarie–5 februarie 2024.

Dosarele au fost deschise marți, 6 februarie, la şedinţa publică a Comisiei specializate de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din fondul sus-menționat.

Cuantumul total al mijloacelor financiare pentru aceste proiecte constituie 1,5 milioane de lei, prevăzuţi pentru finanţarea proiectelor de profilaxie a tuberculozei în municipiul Bălți și nouă raioane ale țării – Orhei, Cahul, Călărași, Ialoveni, Glodeni, Soroca, Hâncești, Telenești, Florești.

Dosarele au fost depuse de asociațiile obștești „Speranța Terrei”, „Casa Speranțelor”, „AFI”, Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova „SMIT”, Uniunea pentru Echitate și Sănătate, Asociația psihologilor Tighina.

În cadrul ședinței, membrii comisiei au constatat că proiectele întrunesc toate cerinţele stabilite de participare la concurs, fiind admise pentru etapa de evaluare.