Peste douăzeci de proiecte investiționale vor fi finanțate în 2023

22 Mar, 2023

Comisia specializată de selectare și evaluare a proiectelor investiționale a desemnat câștigătorii concursului de selectare a proiectelor finanțate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină .

Astfel, un număr de 21 de proiecte investiţionale vor fi finanţate în 2023. Acestea au fost desemnate câştigătoare dintr-un număr total de 32 de proiecte admise pentru etapa de evaluare a concursului investiţional, desfăşurat în perioada 3 februarie – 21 martie.

Proiectele acceptate spre finanţare vizează următoarele instituţii medico-sanitare publice: Spitalul Raional (SR) Căușeni „Ana și Alexandru”, SR Ceadîr-Lunga; Centrul de Sănătate (CS) Glodeni, SR Hâncești, SR Ocnița, SR Călărași, Institutul Oncologic; SCR „Timofei Moșneaga”, Policlinica Stomatologică Republicană; CS Călărași, Policlinica de Stat, CS Ocnița, SR Florești, SR Anenii Noi, Institutul Mamei și Copilului, CS Strășeni, CS Cricova, CS Ștefan Vodă, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, CS Slobozia Mare, SR Rezina.

Proiectele prevăd lucrări de reparație/reparație capitală şi de construcție, precum şi dotare cu dispozitive de laborator a cabinetelor stomatologice.

Proiectele care au acumulat un punctaj mai mic şi nu se încadrează în limita mijloacelor financiare disponibile în fondul de dezvoltare nu au fost declarate câştigătoare.

Amintim că prioritățile de finanțare pentru anul 2023 sunt: fortificarea asistenței medicale spitalicești prin reparații/reparații capitale/reconstrucții ale secțiilor pediatrice și a secțiilor de imagistică din spitalele desemnate ca centre pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu accidente cerebrovasculare acute; fortificarea asistenței medicale specializate de ambulatoriu prin reparații/reparații capitale/reconstrucții ale secțiilor consultative din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice; fortificarea asistenței medicale stomatologice prin dotarea cabinetelor de anesteziologie; eficientizarea energetică a edificiilor prestatorilor publici de servicii medicale.

Pentru finanţarea proiectelor investiționale în 2023, în fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale au fost prevăzuți 30 de milioane de lei.

Accesați mai jos lista proiectelor câștigătoare.

Lista proiectelor investiționale câștigătoare