CNAM a efectuat transferul pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna februarie 2023

27 Mar, 2023

Peste 195 de mii de persoane au beneficiat în luna februarie de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 71 milioane de lei. Banii au fost transferați pe data de 24 martie, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna februarie, cei mai mulți bani (circa 36,75 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 13,30 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi copii (peste 4,16 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de 2,7 mln de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 10 023 de persoane si 7 065 persoane de lanțete, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – 225 de pacienți.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.