Au fost semnate contractele privind realizarea proiectelor finanțate în 2023 din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM

24 Mar, 2023

Conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a semnat vineri, 24 martie, contractele cu cei 21 de prestatori publici de servicii medicale care au câștigat în acest an concursul de selectare a proiectelor finanțate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Ion Dodon, directorul general al CNAM, a felicitat câștigătorii concursului, menționând necesitatea executării în termenele stabilite a prevederilor contractuale. „Urmează să derulați procedurile de achiziții cât mai curând posibil astfel ca proiectele investiționale să fie realizate în termen și până la sfârșitul anului să ne bucurăm de rezultate frumoase în beneficiul persoanelor asigurate”, a specificat directorul general al companiei.

Proiectele câștigătoare în acest an prevăd fortificarea asistenței medicale spitalicești prin reparații/reparații capitale/reconstrucții ale secțiilor pediatrice și a secțiilor de imagistică din spitalele desemnate ca centre pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu accidente cerebrovasculare acute; fortificarea asistenței medicale specializate de ambulatoriu prin reparații/reparații capitale/reconstrucții ale secțiilor consultative din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice; fortificarea asistenței medicale stomatologice prin dotarea cabinetelor de anesteziologie.

Cele 21 de proiecte investiționale au fost desemnate câştigătoare dintr-un număr total de 40 de dosare depuse la concursul desfăşurat în perioada 3 februarie – 21 martie 2023.

Pentru realizarea proiectelor câștigătoare din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale vor fi alocate 30 de milioane de lei.