Au fost finanțate indemnizațiile de maternitate!

17 Mar, 2023

Astăzi, 17 martie au fost finanţate indemnizațiile de maternitate destinate femeilor asigurate, soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi și şomerelor.

Valoarea finanțării constituie 51 milioane lei, iar pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară. Plata tuturor prestațiilor sociale se efectuează prin modalitatea selectată de beneficiar şi disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Reamintim, că începând cu 1 martie 2023 dreptul la indemnizație de maternitate se stabileşte indiferent de realizarea venitului în perioada concediului de maternitate. Astfel, femeia asigurată are dreptul la indemnizaţia de maternitate şi în cazul în care activează în perioada concediului de maternitate şi realizează venit asigurat. Totodată, începând cu 1 martie 2023, indemnizaţia de maternitate se va calcula din venitul asigurat al unuia dintre soţii asiguraţi, care va determina un cuantum mai mare al indemnizaţiei de maternitate.

Baza de calcul al indemnizaţiei de maternitate pentru şomere o constituie cuantumul ajutorului de şomaj în vigoare la data producerii riscului asigurat (maternitate).

Pentru a fi la curent cu informații privind stabilirea, calcularea şi plata prestațiilor sociale, puteți accesa pagina web oficială , urmări postările noastre pe ,  și canalul de Telegram dar și contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022- 257- 777.