Au fost deschise ofertele depuse la concursul de proiecte privind profilaxia şi prevenirea tuberculozei

16 Mar, 2023

Trei dosare au fost prezentate la concursul de selectare a proiectelor privind profilaxia şi prevenirea tuberculozei finanțate din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), desfăşurat în perioada 3-15 martie 2023.

Dosarele au fost deschise joi, 16 martie, la şedinţa publică a Comisiei specializate de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din fondul sus-menționat.

În cadrul ședinței, membrii comisiei au constatat că două oferte, prezentate de Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova „SMIT” (pentru raioanele Briceni și Dondușeni) și Asociația Obștească „AFI” (pentru raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Dubăsari), întrunesc toate cerinţele stabilite de participare la concurs, fiind admise pentru etapa de evaluare.

Al treilea dosar depus de Asociația Obștească „Speranța terrei” (pentru raioanele Ialoveni, Glodeni și Ungheni) nu întrunește toate cerinţele stabilite de participare la concurs și nu va fi admis pentru etapa de evaluare. Astfel, pentru proiecte în raioanele respective concursul va fi desfășurat repetat.

Conform condiţiilor concursului, cuantumul total al mijloacelor financiare pentru proiectele de profilaxie și prevenire a tuberculozei constituie circa 1 milion 396 mii lei, prevăzuţi pentru finanţarea proiectelor în opt raioane ale țării – Dubăsari și Căușeni - câte 200 de beneficiari, Ialoveni, Glodeni și Ungheni – câte 150 beneficiari, Briceni și Dondușeni – câte 300 beneficiari, Ștefan Vodă – 400 beneficiari.

Solicitanţi ai finanţării au putut fi instituţiile, asociaţiile, fundaţiile non-profit înregistrate în Republica Moldova.